Obavijesti
i novosti

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Završna faza provedbe projekta „Razvoj vještina POU Knin“

04. 12. 2014.

Pučko otvoreno učilište Knin je ušlo u završnu fazu provedbe projekta „Razvoj vještina POU Knin“ kojem je nositelj. Projekt je realiziran u okviru natječaja „Jačanje kapaciteta ustanova za obrazovanje odraslih“ i sufinanciran je od Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa „Razvoj ljudskih potencijala“.

Vrijednost projekta „Razvoj vještina POU Knin“ je 126.369,96 eura, a udio kojeg sufinancira Europska unija iznosi 112.165,98 eura, odnosno 88,76%. Projekt se provodi u suradnji sa partnerom na projektu Gradom Kninom i suradnikom na projektu Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, regionalni ured Šibenik i područni ured Knin.

Opći cilj projekta je jačanje kapaciteta ustanove za obrazovanje odraslih čijom se realizacijom ostvaruje i specifičan cilj projekta, povećanje kompetencija, znanja i vještina kod 45 dugotrajno nezaposlenih osoba koje su pohađale 4 odabrana programa. Među njima su dva programa osposobljavanja „Zavarivač/ica REL postupkom“ i „Suradnik/ica u nastavi u radu s učenicima s teškoćama“, jedan program usavršavanja „Voditelj/ica izrade i provedbe EU projekata“ i pilot program „Izrada dekorativnih predmeta od gline za osobe s invaliditetom“.

U okviru projektnih aktivnosti provedene su još dvije edukacije koje su prethodile provedbi navedenih programa. Prvu edukaciju su prolazili članovi skupine Partnerskog vijeća tržišta rada Šibensko-kninske županije u okviru koje su osposobljeni za provedbu analize tržišta rada na temelju čijih su rezultata programi i odabrani.

Drugu edukaciju, iz područja andragogije pohađali su predavači/ice na odabranim programima, a u svrhu što kvalitetnije provedbe istih.

Pučkom otvorenom učilištu Knin ovo nije jedini projekt gdje je kao nositelj povukao sredstva Europske unije. U listopadu je završen projekt „Vještine za promjene“ kojem je cilj bio poboljšanje pristupa tržištu rada ugroženih skupina, a njegova provedba je trajala 15 mjeseci. POUK je ujedno sudjelovao kao partner na još tri projekta kojima su nositelji bile udruge „ZvoniMir“ iz Knina, „Cenzura Plus“ iz Splita i Organizacija za građanske inicijative iz Osijeka podružnica Drniš.

Za sve daljnje informacije smo Vam na raspolaganju:

e-mail: razvojvjestina_voditelj@pou-knin.hr

tel.:       097/ 613 0 141

footer