Digitalna
pristupačnost

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
https://www.pou-knin.hr/wp-content/uploads/pouk-e1.jpg

Kontaktirajte nasKontakt podaci

PUČKO OTVORENO UČILIŠTE KNIN
4. gardijske brigade 11
Tel i fax: +385 22 662 400
Email: pou-knin@pou-knin.hr
IBAN: HR85 2390 0011 8196 0000 1
OIB: 06161043479
MB: 1776754
https://www.pou-knin.hr/wp-content/uploads/epouka.jpg
https://www.pou-knin.hr/wp-content/uploads/kurikulum-2-1.jpg
https://www.pou-knin.hr/wp-content/uploads/pristup-informacijama-22.jpg
https://www.pou-knin.hr/wp-content/uploads/javna-nabava-1-21.jpg

Izjava o digitalnoj pristupačnosti

Kao tijelo javnog sektora, Pučko otvoreno učilište Knin obvezno je osigurati pristupačnost svojih mrežnih lokacija u skladu sa Zakonom o pristupačnosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora Republike Hrvatske (NN 17/19) od 23. rujna 2019., kojim se u nacionalno zakonodavstvo preuzima Direktiva (EU) 2016/2102 Europskog parlamenta i Vijeća o pristupačnosti internetskih stranica i mobilnih aplikacija tijela javnog sektora.

Ova Izjava o pristupačnosti odnosi se na mrežne stranice Pučkog otvorenog učilišta Knin na adresi www.pou-knin.hr.

PRILAGODBA PRISTUPAČNOSTI

Izbornik za prilagodbu pristupačnosti dostupan je u u desnom kutu mrežne stranice i lako je uočljiv. Odabirom pojedinih opcija dodatno se poboljšava korištenje stranice u skladu sa Smjernicama za osiguravanje pristupačnosti mrežnih sadržaja (WCAG 2.1).

STATUS USKLAĐENOSTI

Mrežne stranice www.pou-knin.hr usklađene su sa Zakonom o pristupačnosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora. Ispunjena je većina zahtjeva europske norme EN 301 549 V1.1.2 (2015-04), ali uz neke iznimke.

NEPRISTUPAČAN SADRŽAJ

Sadržaj naveden u nastavku je nepristupačan iz sljedećeg(ih) razloga:

Pojedine slike nemaju tekstualni opis (alt).
Pojedine PDF datoteke
nisu u potpunosti prilagođene ili su nastale skeniranjem dokumenata i kao takve nisu pristupačne jer nisu prilagođene čitačima ekrana.
Stranice nemaju čitač teksta.

PODIZANJE RAZINE PRISTUPAČNOSTI

Pučko otvoreno učilište Knin će provesti mjere za usklađivanje nepristupačnog sadržaja svoje mrežne stranice u najvećoj mogućoj mjeri.

PRIPREMA OVE IZJAVE O PRISTUPAČNOSTI

Ova Izjava o digitalnoj pristupačnosti pripremljena je 22. veljače 2021., sukladno Predlošku izjave o pristupačnosti koji je u skladu s Direktivom (EU) 2016/2102 Europskog parlamenta i Vijeća o pristupačnosti internetskih stranica i mobilnih aplikacija tijela javnog sektora, a utvrđen je Provedbenom odlukom komisije EU 2018/1523 11. listopada 2018.

Za pripremu ove Izjave korištena je metoda procjene koju je proveo autor i administrator mrežne stranice GOOD IDEA, Obrt za IT usluge i metode testiranja pristupačnosti uz korištenje alata WAVE Web Accessibility Evaluation Tool.

POVRATNE INFORMACIJE I PODACI ZA KONTAKT

Sve upite vezane uz pristupačnost mrežne stranice www.pou-knin.hr korisnici mogu uputiti:

e-poštom: pou-knin@pou-knin.hr
telefonom: +385 22 662 400
na adresu: Pučko otvoreno učilište Knin, 4. gardijske brigade 11, 22300 Knin

INSPEKCIJSKI NADZOR

Povjerenik za informiranje Republike Hrvatske je tijelo nadležno za praćenje usklađenosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora sa zahtjevima pristupačnosti i nadzor nad provedbom Zakona o pristupačnosti.

U slučaju nezadovoljavajućih odgovora na obavijest ili zahtjev za povratne informacije o pristupačnosti ovim mrežnih stranica, korisnici se mogu obratiti Povjereniku za informiranje putem elektroničke pošte na adresi pristupacnost@pristupinfo.hr ili putem info-telefona za digitalnu pristupačnost +385 1 2099 120.

 

Istraži naše stranice

Brzi linkovi

Na linku ispod možete saznati više informacija o povijesti Učilišta, našim djelatnostima i članovima Upravnog vijeća…

Transparentna javna nabava jedno je od osnovnih načela našeg rada. Godišnji planovi nabave odjavljuju se na linku ispod…

Brinemo o svim prikupljenim podacima naših korisnika, a za sve informacije možete se javiti službeniku za zaštitu osobnih podataka…

Godišnja izvješća o radu pravo su mjesto gdje možete pročitati što smo radili u prethodnoj godini i koji su planovi za sljedeću…

https://www.pou-knin.hr/wp-content/uploads/strelica.png
bt_bb_section_top_section_coverage_image