Digitalna
pristupačnost

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
https://www.pou-knin.hr/wp-content/uploads/pouk-e1.jpg

Kontaktirajte nasKontakt podaci

PUČKO OTVORENO UČILIŠTE KNIN
4. gardijske brigade 11
Tel i fax: +385 22 662 400
Email: pou-knin@pou-knin.hr
IBAN: HR85 2390 0011 8196 0000 1
OIB: 06161043479
MB: 1776754
https://www.pou-knin.hr/wp-content/uploads/epouka.jpg
https://www.pou-knin.hr/wp-content/uploads/kurikulum-2-1.jpg
https://www.pou-knin.hr/wp-content/uploads/pristup-informacijama-22.jpg
https://www.pou-knin.hr/wp-content/uploads/javna-nabava-1-21.jpg

Izjava o digitalnoj pristupačnosti

Kao tijelo javnog sektora, Pučko otvoreno učilište Knin obvezno je osigurati pristupačnost svojih mrežnih lokacija u skladu sa Zakonom o pristupačnosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora Republike Hrvatske (NN 17/19) od 23. rujna 2019., kojim se u nacionalno zakonodavstvo preuzima Direktiva (EU) 2016/2102 Europskog parlamenta i Vijeća o pristupačnosti internetskih stranica i mobilnih aplikacija tijela javnog sektora.

Ova Izjava o pristupačnosti odnosi se na mrežne stranice Pučkog otvorenog učilišta Knin na adresi www.pou-knin.hr.

PRILAGODBA PRISTUPAČNOSTI

Izbornik za prilagodbu pristupačnosti dostupan je u u desnom kutu mrežne stranice i lako je uočljiv. Odabirom pojedinih opcija dodatno se poboljšava korištenje stranice u skladu sa Smjernicama za osiguravanje pristupačnosti mrežnih sadržaja (WCAG 2.1).

STATUS USKLAĐENOSTI

Mrežne stranice www.pou-knin.hr usklađene su sa Zakonom o pristupačnosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora. Ispunjena je većina zahtjeva europske norme EN 301 549 V1.1.2 (2015-04), ali uz neke iznimke.

NEPRISTUPAČAN SADRŽAJ

Sukladno članku 8. Zakonu o pristupačnosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora (NN 17/19), Pučko otvoreno učlište Knin smatra da bi potpuno usklađenje predstavljalo nerazmjerno opterećenje zbog visokog procijenjenog troška potpune usklađenosti, te je stoga u nastavku navedeno koji sadržaj nije usklađen.

Sadržaj naveden u nastavku je nepristupačan iz sljedećeg(ih) razloga:

Pojedine slike nemaju tekstualni opis (alt).
Pojedine PDF datoteke
nisu u potpunosti prilagođene ili su nastale skeniranjem dokumenata i kao takve nisu pristupačne jer nisu prilagođene čitačima ekrana.
Stranice nemaju čitač teksta na hrvatskom jeziku.

PODIZANJE RAZINE PRISTUPAČNOSTI

Pučko otvoreno učilište Knin će provesti mjere za usklađivanje nepristupačnog sadržaja svoje mrežne stranice u najvećoj mogućoj mjeri.

PRIPREMA OVE IZJAVE O PRISTUPAČNOSTI

Ova Izjava o digitalnoj pristupačnosti pripremljena je 22. veljače 2021., sukladno Predlošku izjave o pristupačnosti koji je u skladu s Direktivom (EU) 2016/2102 Europskog parlamenta i Vijeća o pristupačnosti internetskih stranica i mobilnih aplikacija tijela javnog sektora, a utvrđen je Provedbenom odlukom komisije EU 2018/1523 11. listopada 2018.

Za pripremu ove Izjave korištena je metoda procjene koju je proveo autor i administrator mrežne stranice GOOD IDEA, Obrt za IT usluge i metode testiranja pristupačnosti uz korištenje alata WAVE Web Accessibility Evaluation Tool.

POVRATNE INFORMACIJE I PODACI ZA KONTAKT

Sve upite vezane uz pristupačnost mrežne stranice www.pou-knin.hr korisnici mogu uputiti:

e-poštom: pou-knin@pou-knin.hr
telefonom: +385 22 662 400
na adresu: Pučko otvoreno učilište Knin, 4. gardijske brigade 11, 22300 Knin

INSPEKCIJSKI NADZOR

Povjerenik za informiranje Republike Hrvatske je tijelo nadležno za praćenje usklađenosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora sa zahtjevima pristupačnosti i nadzor nad provedbom Zakona o pristupačnosti.

U slučaju nezadovoljavajućih odgovora na obavijest ili zahtjev za povratne informacije o pristupačnosti ovim mrežnih stranica, korisnici se mogu obratiti Povjereniku za informiranje putem elektroničke pošte na adresi pristupacnost@pristupinfo.hr ili putem info-telefona za digitalnu pristupačnost +385 1 2099 120.

 

Istraži naše stranice

Brzi linkovi

Na linku ispod možete saznati više informacija o povijesti Učilišta, našim djelatnostima i članovima Upravnog vijeća…

Transparentna javna nabava jedno je od osnovnih načela našeg rada. Godišnji planovi nabave odjavljuju se na linku ispod…

Brinemo o svim prikupljenim podacima naših korisnika, a za sve informacije možete se javiti službeniku za zaštitu osobnih podataka…

Godišnja izvješća o radu pravo su mjesto gdje možete pročitati što smo radili u prethodnoj godini i koji su planovi za sljedeću…

https://www.pou-knin.hr/wp-content/uploads/strelica.png
bt_bb_section_top_section_coverage_image