Obavijesti
i novosti

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

ZAPISNIK S ČETRDESET I TREĆE sjednice Upravnog vijeća

25. 06. 2021.

ZAPISNIK
S ČETRDESET I TREĆE sjednice Upravnog vijeća Pučkog otvorenog učilišta Knin,
održane dana  23.6.2021. godine, a s početkom u 09:00 sati.

DNEVNI RED

Utvrđivanje dnevnog reda, rasprava i usvajanje zapisnika s prethodne četrdeset i druge sjednice,
Raspisivanje natječaja za ravnatelja/icu Pučkog otvorenog učilišta Knin,
Razmatranje prijedloga i davanje suglasnosti Upravnog vijeća o zasnivanja radnog odnosa za radno mjesto spremačica, 1 (jedan) izvršitelj na pola radnog vremena, na određeno vrijeme (do povratka zaposlenice s bolovanja),

Tekuća pitanja.

U radu sjednice sudjelovali su svi članovi Upravnog vijeća: Spomenka Martić, predsjednica i članovi Ratko Vujnović i Sandra Ljubas. Također je bila prisutna i v.d. ravnateljice Sandra Žulj Cigić.

TOČKA 1.

Svi članovi Upravnog vijeća su jednoglasno prihvatili Usvajanje dnevnog reda za četrdeset i treću  sjednicu te usvajanje zapisnika s četrdeset i druge sjednice.

TOČKA 2.

Predsjednica je otvorila drugu točku dnevnog reda.  Izvijestila je prisutne da uskoro završava mandat vršiteljice dužnosti ravnateljice Učilišta, konkretnije 27.7.2021. Iz tog razloga je potrebno da Upravno vijeće raspiše natječaj za izbor ravnatelja/ravnateljice Pučkog otvorenog učilišta Knin na mandatno razdoblje od četiri godine. Natječaj se raspisuje sukladno Odluci o osnivanju i Statutu Pučkog otvorenog učilišta Knin. Rok za podnošenje prijava je 15 dana od dana objave natječaja u Narodnim novinama.

Točka je dana na glasanje te je jednoglasno usvojena od članova Upravnog vijeća.

TOČKA 3.

Predsjednica je otvorila treću točku te prepustila riječ Sandri Žulj Cigić koja prisutne izvijestila da je Snježana Mlikota, zaposlenica Učilišta na radnom mjestu spremačice na pola radnog vremena do daljnjeg, vjerojatno na duži period, na bolovanju. Razlog tomu je povreda kralježnice – napukao kralježnjak u lumbalnom dijelu. Ozljeda se nije dogodila za vrijeme radnog vremena. V.d. ravnateljice je rekla da Snježana Mlikota ide uskoro na dodatne pretrage te da je u periodu dok traje bolovanje za Učilište nužno zaposliti drugu osobu na radno mjesto spremačice. Obrazovne aktivnosti Učilišta su i dalje intenzivne te je nužno održavanja zgrade i prostora oko zgrade u kojima Učilište djeluje. V.d. ravnateljice se nakon toga obratila Upravnom vijeću sa zamolbom za suglasnošću za zasnivanja radnog odnosa za radno mjesto spremačica, 1 (jedan) izvršitelj na pola radnog vremena, na određeno vrijeme (do povratka zaposlenice s bolovanja).

Prijedlog je dan na glasovanje te je jednoglasno usvojen od članova Upravnog vijeća te je na taj način dana suglasnost za raspisivanje natječaja za zasnivanja radnog odnosa za radno mjesto spremačica, 1 (jedan) izvršitelj na pola radnog vremena, na određeno vrijeme (do povratka zaposlenice s bolovanja).

TOČKA 4.

Kroz tekuća pitanja su članovi Upravnog vijeća upoznati s obrazovnim programima koje trenutno Učilište provodi. Izvijestila ih je koordinatorica provedbe obrazovnih programa Sandra Ljubas. Rekla je da su u tijeku četiri  programa osposobljavanja i jedan program prekvalifikacije. Do kraja ove školske godine, 31.8.2021. neće se započinjati edukacije s novim skupinama. V.d. ravnateljica je dodala da se uz obrazovne programe Učilište bavilo i kulturnim aktivnostima. Trenutno je otvorena izložba fotografija Oko Knina – Zaboravljeni grad u Galeriji Kninskog muzeja. Izložba je rezultat suradnje Učilišta, Kninskog muzeja i Foto kluba Knin. 10.8. se planira održati predstava za djecu „I drvo je bilo sretno“ u izvedbi Teatra Exit.

Predsjednica Upravnog vijeća je zaključila sjednicu 23.6.2021. godine u 09:32.

Zapisničarka:                                                                                     Predsjednica Upravnog vijeća:

Sandra Žulj Cigić                                                                               Spomenka Martić