Obavijesti
i novosti

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Odluka o upisu u programe obrazovanja u školskoj godini 2020. / 2021.

20. 07. 2020.

U školskoj 2020./2021. godini Učilište će upisati (sukladno broju zainteresiranih),  do 15 obrazovnih skupina i to:

  • 2 – 3 (dvije do tri) obrazovne skupine u programima srednjoškolske naobrazbe odraslih (stjecanje i prekvalifikacija) i to za ona zanimanja za koja ima rješenje nadležnog Ministarstva (prodavač, ekonomist, kuhar, konobar i vozač motornoga vozila); te programima učenja stranih jezika (engleski i njemački jezik)

      Jedna obrazovna skupina može imati od  6 do 15 polaznika, ovisno o broju zainteresiranih. 

 Ove obrazovne skupine odnose se na obrazovanje zainteresiranih polaznika koji samo financiraju svoju edukaciju.

 

  • 2 skupine polaznika po projektu ”Upravljanje karijerom” (monteri suhe gradnje i soboslikari) koji Učilište provodi kao partner Strukovnoj udruzi djelatnika u upravljanju ljudskim resursima iz Zagreba.
  • 1 obrazovna skupina (dadilje) po projektu ”Znanje je ključ” koju u svojstvu partnera provodimo sa Udrugom Europski edukacijski forum iz Zagreba.
  • 2-3 obrazovne skupine u suradnji s Udrugom Žene kosovske doline ovisno o zainteresiranosti polaznica, a u odnosu na uvjete upisa u određene programe osposobljavanja.

 

Projekti se financiraju sredstvima Europskog socijalnog fonda u financijskom razdoblju 2014.-2020.

U školskoj 2020./2021. godini Učilište planira upisati najmanje:

  • 10 obrazovnih skupina programa osposobljavanja (verificirani),
  • 2-3 obrazovne skupine neverificiranih programa,

Neverificirane programe/tečajeve Učilište će provoditi u suradnji sa Gradom Kninom, gradskim ustanovama i udrugama sa područja Knina i šire kao i prijavama na otvorene natječaje HZZ-a i natječaje Šibensko-kninske županije. Također će se prijavljivati i na otvorene natječaje iz drugih izvora.

  • Ilustrator dječjih knjiga
  • Uređenje okućnica i balkona

Pored navedenog, Učilište će upisati i realizirati i druge obrazovne skupine, odnosno programe,  a na zahtjev određenih pravnih osoba koje se eventualno pojave sa istim.

  1. Upisati se mogu kandidati/tkinje koji/e imaju navršenih 15 godina života ili 18 (ovisno o programu) te zadovoljavaju ostale uvjete utvrđene programom.
  • Upis polaznika/ica vršit će se u vremenu od kolovoza do 18. rujna 2020. godine, a s realizacijom nastave Učilište će započeti 01. listopada 2020. godine, za novoupisane polaznike. Za obrazovne skupine koje će Učilište educirati sukladno rezultatima različitih natječaja ili edukacija koje će se održavati u sklopu EU projekata, nastava može započeti i ranije, a sukladno planu izvođenja pojedinog obrazovnog programa.

Temeljem ove Odluke, ravnatelj Učilišta dužan je oglasiti natječaj za upis u školsku 2020./2021. godinu najkasnije do kolovoza 2020. godine.

Cijeli tekst odluke: Odluka o upisima u školskoj 2020.-2021. godini.