Obavijesti
i novosti

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Kulturna događanja u organizaciji Učilišta u povodu proslave 5. kolovoza – Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja

27. 07. 2017.

U povodu obilježavanja 5. kolovoza – Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana

hrvatskih branitelja te 22. obljetnice VRO ”Oluja” i oslobođenja našeg Grada, Pučko otvoreno učilište Knin  u suradnji s Likovnom udrugom Knin, organiziraju sljedeće kulturne manifestacije:

            –  Likovnu koloniju ”DINARA 1995 – KNIN 2017”.

Likovna kolonije se tradicijski održava (već 13. put) u povodu proslave ovog velikog blagdana hrvatskog naroda. I ove godine na istoj će sudjelovati 20-ak likovnih umjetnika iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, a održava se od 28. do 30. srpnja u prostoru Učilišta te drugim lokacijama po izboru slikara. Sva djela ostaju Gradu i organizatorima, a Organizacijski odbor je predložio da se ove godine daruju Veteranskoj bolnici ”Hrvatski ponos” iz Knina.

Svečanost u povodu otvaranja Kolonije održat će se u petak, 28. srpnja s početkom u/oko 20,00 sati  u prostoru Učilišta.

 

              –  Izložbu fotografije  ”Fotodoručak pod tvrđavom” i Izložbu keramičkih  

                 radova kninskih amatera

Navedene izložbe bit će postavljene  u prostoru Hrvatske gospodarske komore u Kninu (Zvonimirova br. 36),  a svečanost otvaranja istih upriličit ćemo

  1. kolovoza 2017. godine s početkom u 20,00 sati.

Izložba fotografija ”Fotodoručak pod tvrđavom”, nastavak je naših aktivnosti od dana 27. svibnja 2017. godine kada je u Kninu boravilo 21 fotograf iz cijele Hrvatske i po osobnom izboru fotografirali kninske znamenitosti i prirodne ljepote.  Odabrana djela (po jedna fotografija od svakog sudionika) bit će izložena na ovoj izložbi.

Izložba keramike na kojoj će biti izloženi radovi 10-ak kninskih keramičara, nastavak je rada ove skupine amatera u radu sa glinom, a koji su osnovna znanja i vještine savladali kroz program ”Izrada dekorativnih predmeta od gline” koji je sa istima tijekom 2016. godine provelo ovo Učilište.

Na izložbi će biti prikazano 100-injak radova ove skupine aktivista.