Obavijesti
i novosti

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Otvoren Centar za razvoj vještina

26. 06. 2014.

Dana 18. listopada 2013. godine održano je otvorenje Centra za razvoj vještina u okviru projekta „Vještine za promjene“ u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta Knin u 11:00 sati. Otvorenje Centra za razvoj vještina je održano kao dio projektnih aktivnosti.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 120.840,00 € financiranog iz EU sredstava „Poboljšanje pristupa tržištu rada ugroženih skupina“ u okviru IPA-e IV. komponente za Razvoj ljudskih resursa. Doprinos EU iznosi 105.990,45 € odnosno 87,71%.

Centar za razvoj vještina je otvoren u okviru provođenja aktivnosti projekta te će pružati usluge korisnicima/cama projekta odnosno dugotrajno nezaposlenim mladim osobama s niskom razinom obrazovanja i nezaposlenim mladim osobama pripadnicima nacionalnih manjina u svrhu povećanja zapošljivosti ovih ugroženih skupina na tržištu rada. Centar za razvoj vještina služit će kao referentno sjedište za provedbu radionica i osposobljavanja korisnika/ca projekta te pružanje usluga budućim korisnicima/cama Centra; obzirom da su aktivnosti Centra za razvoj vještina planirane i nakon završetka projekta « Vještine za promjene ».

Otvorenje „Centra za razvoj vještina“ je popraćeno prezentacijom na kojoj je javnost upoznata sa sadržajem i aktivnostima Centra u trajanju od 30 minuta. U prvom dijelu prezentacije govor je održao ravnatelj POU Knina Mato Milanović, a u drugom dijelu je voditeljica projekta Marijana Raič predstavila Centar za razvoj vještina.