Obavijesti
i novosti

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Organizirano studijsko putovanje u Istru

23. 05. 2024.

U sklopu projekta #karijerauturizmu2 organizirano je i provedeno trodnevno studijsko putovanje u Istru na kojem je sudjelovalo 10 osoba, sudionika projektnih aktivnosti te partnera projekta i članova udruge „Krka“ Knin.

Tijekom studijskog putovanja sudionici su obišli gradove Poreč, Rovinj, Umag i Pulu s ciljem upoznavanja sudionika  s primjerima dobre prakse razvoja karijere u turizmu te mogućnostima pristupačnog turizma. U navedenim gradovima posjetili su: Centar za inkluziju i podršku u zajednici – Buje; Monte Ricco obiteljsko imanje te Turističku zajednicu grada Umaga. Također je bio organiziran obilazak Amfiteatra i Akvarija u Puli koji su jedni od najposjećenijih i najatraktivnijih turističkih znamenitosti u Istri.

Sudionici studijskog putovanja putem interne, usmene evaluacije ocijenili su studijsko  putovanje učinkovitim i korisnim te će zasigurno naučene primjere dobre prakse dijelom primijeniti i u svom poslovanju.

Projekt #karijerauturizmu2 započeo je u listopadu 2023.g., a provodi ga Ekološka udruga “Krka” Knin u partnerstvu s Udrugom osoba s invaliditetom „Sveti Bartolomej“ te Udrugom turističkih vodiča „Mihovil“, a pridruženi partneri su Turistička zajednica Šibensko-kninske županije i Pučko otvoreno učilište Knin.

Projekt je sufinanciran sredstvima  Ministarstva turizma i sporta.