Obavijesti
i novosti

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Besplatno osposobljavanje nezaposlenih žena iz grada Knina za zanimanja Njegovateljica / Dadilja

12. 02. 2020.


 

 

Projekte sufinancira Europska unija iz europskih strukturnih i investicijskih fondova

 

 

Projekt “Znanje je ključ” je u potpunosti financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda.

Europski edukacijski forum iz Zagreba u partnerstvu s Pučkim otvorenim učilištem iz Knina nastavlja realizaciju aktivnosti u okviru projekta „Znanje je ključ“, kojim će se osposobiti 25 nezaposlenih žena za poslove njegovateljice odnosno dadilje. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.Vrijednost projekta iznosi 1.045.222,99 kuna, a Europska unija osigurala je 100 posto potrebnog iznosa.

Sve projektne aktivnosti zasigurno će donijeti socijalne i ekonomske dobrobiti kninskom području, a indirektno i Šibensko-kninskoj županiji jer će oprema, nabavljena za potrebe projekta ostati na korištenje i u vlasništvu POU Knin.

Realizacijom ovog projekta, osobe koje budu sudjelovale na projektu kroz ulogu u projektnom timu, kao i njihove organizacije u cjelini, dodatno će ojačati svoje kapacitete u području upravljanja partnerstva, rada s ciljanom skupinom i u provedbi EU projekata. Također, stvorit će se osnove za daljnji rad na budućim projektima iz područja vezanim za ciljanu skupinu, ali i općenito na zajedničkim područjima partnerskih organizacija iz ovoga projekta.

Projekt doprinosi održivom razvoju i zaštiti okoliša. Projektne aktivnosti će se obavljati bez papira. Iz tog razloga nema promocije putem letaka i brošura, a polaznice će koristiti tablete koji će se nabaviti u okviru projekta.

Svakoj polaznici osigurani su besplatni obroci tijekom trajanja edukacije, svi nastavni materijali i stručna praksa u sklopu koje će imati priliku vidjeti i primjere dobre prakse na besplatnom četverodnevnom studijskom putovanju u Njemačkoj.

Očekuje se da će kroz 500 nastavnih sati u Pučkom otvorenom učilištu Knin 25 žena uspješno završiti obrazovanje i steći kompetencije za zanimanje njegovateljice odnosno dadilje, dobiti uvjerenje o stručnoj osposobljenosti, što će im omogućiti bolju poziciju na tržištu rada, zapošljavanje ili samozapošljavanje.

Nezaposlene žene koje žele sudjelovati u projektu mogu se prijaviti na broj 098 9237 982

U prostorijama Pučkog otvorenog učilišta Knin u utorak, 18. veljače 2020. u 12,30 sati održat će se radionica o osposobljavanju i edukacijama za sve zainteresirane, a planirani početak je u ponedjeljak 24. veljače 2020. Nastava od 500 školskih sati će se provoditi od ponedjeljka do četvrtka.

Marijana Mijat, voditeljica projekta
marijana.mijat@zg.t-com.hr

Ante Čavlina, asistent voditeljice projekta
ante.cavlina@gmail.com
M 098 9237 982

PUČKO OTVORENO UČILIŠTE KNIN
4.gardijske brigade 11., Knin
Radno vrijeme:
Ponedjeljak – Petak 8:00 – 16:00h
www.pou-knin.hr

Više informacija o projektu pročitajte ovdje.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Europskog edukacijskog foruma.