Obavijesti
i novosti

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

OVAJ VIKEND ODRŽAN FOTOSEMINAR – OKO KNINA

18. 09. 2018.

U subotu 15.9. i nedjelju 16.9.2018., u suorganizaciji  Kninskog muzeja i Pučkog otvorenog učilišta Knin, održan je foto seminar u Kninu pod nazivom „Oko Knina“.

Kao cilj ove aktivnosti organizatori su naznačili okupljanje fotografa s područja Knina  (koji vladaju osnovama fotografije, digitalne foto obrade i posjeduju adekvatnu foto opremu) u svrhu fotografiranja kulturno-povijesnih i arheoloških znamenitosti Knina i okolice i njihove daljnje turističke promocije.

Tema su mlinice na širem kninskom području (na rijekama Zrmanji, Krčiću i Butižnici). Fotografe su vodili mentori/predavači: Dr.sc. Marko Sinobad (Ministarstvo kulture RH, konzervatorski odjel Šibenik), Mr. sc. Željko Krnčević (muzejski savjetnik/ravnatelj Muzeja grada Šibenika, predsjednik Foto kluba Šibenik) i Mićo Samardžija (Median Design Šibenik, dizajner i fotograf).

Fotografima su pružiti podršku kolege iz Foto kluba Šibenik.

Od nastalih fotografija odabrane su najbolje, a  biti će izložene uoči dana grada Knina 11. lipnja 2019.g. u galeriji Kninskog muzeja. Uz izabrane fotografije bit će priloženi QR kodovi kao smjernice lokacija na kojima su fotografije nastale.

Ovo je druga po redu aktivnost pod  zajedničkim nazivom „Oko Knina“. Prva je bila izložba fotografija sa temom Knin i okolica, koja je bila otvorena u galeriji Kninskog muzeja uoči ovogodišnjeg dana grada Knina.