Obavijesti
i novosti

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Izložbe fotografija i keramike

07. 08. 2017.

U povodu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja Pučko otvoreno učilište Knin i Likovna udruga Knin organizirali su dvije izložbe koje su sinoć (utorak) u 20,00 sati otvorene u prostorima Gospodarske komore u Kninu.
Izložba fotografija pod nazivom Fotodoručak pod tvrđavom nastavak je aktivnosti započetih u mjesecu svibnju, kada su u Kninu boravila 22 fotografa iz Hrvatske i Slovenije i po osobnom izboru fotografirali povijesne, vjerske i prirodne ljepote našeg Grada. Svaki fotograf je odabrao po jednu fotografiju za ovu izložbu.
Izložba keramičkih radova sadrži radove kninskih keramičara i nastavak je kontinuirane aktivnosti ove skupine amatera započete kroz program osposobljavanja na poslovima ”Izrade dekorativnih predmeta od gline”. Osam aktivista posjetiteljima je predstavilo 100-injak svojih radova.
Obje izložbe postavljene u istom prostoru, kod nazočnih posjetitelja ostavile su veoma jak dojam i niz pozitivnih komentara na račun organizatora i sudionika.
Izložbi su nazočili i dožupan Šibensko-kninske županije Nikola Blažević, kninski gradonačelnik Marko Jelić, koji je ujedno sve nazočne pozdravio i izložbu otvorio, njegova zamjenica Kristina Perić i mnoštvo građana grada Knina.
U ime organizatora nazočne goste pozdravili su Mato Milanović ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Knin i Slaven Bačić u ime Likovne udruge Knin. U kulturnom dijelu programa sudjelovali su kninski pjesnici Ante Nadomir Tadić Šutra (ujedno i voditelj programa) i Fabijan Lovrić, te kninski glazbenik Hrvoje Marić sa svoje dvije prekrasne pjesme.