Obavijesti
i novosti

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

9. Tjedan cjeloživotnog učenja

22. 09. 2015.

Sa ciljem promoviranja i poticanja cjeloživotnog učenja i ove godine u suradnji sa Agencijom za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih Pučko otvoreno učilište Knin organizira razne aktivnosti koje će se provoditi u sklopu 9. Tjedna cjeloživotnog učenja od 28. rujna do 4. listopada 2014. godine, pod sloganom „DOBRO JE UČITI“,

Tjedan ćemo obilježiti sljedećim aktivnostima:

1. Okrugli stol „Dobro je učiti“ će se održati 28.9.2015. godine u prostorijama POU Knin s početkom u 11:00 sati.

Okrugli stol se nadovezuje se na lokalnu analizu tržišta rada koju je POU Knin izradio u sklopu EU projekta „Razvoj vještina POU Knin“. Sudionici su predstavnici Grada Knina, HZZ, obrtničke i gospodarske komore,udruga, srednjih škola, Crvenog Križa, Kninskog Muzeja,.. Razgovarat će se o povezanosti/odnosu obrazovanja odraslih i potreba tržišta rada, odnosno na lokalnoj razini ulozi POU Knina. Neke od tema o kojima će se razgovarati: Iskustvo sudionika u zapošljavanju u vlastitim tvrtkama, poduzećima, ustanovama, udrugama; Kako bolje surađivati (primjeri dobre prakse); Preporuke o potencijalnim programima koje POU Knin treba razvijati u svrhu što bolje povezanosti osoba koje traže (novi) posao i potreba tržišta rada.

2. Dani otvorenih vrata i radionice za nezaposlene (29.9. i 30.9.2015.)

Dani otvorenih vrata će se održavati od 09:00 do 14:00 sati. Građankama i građanima će pružiti dodatne informacije o programima koje POU Knin provodi (uvjetima upisa i načinu izvođenja nastave i ostalim detaljima). POU Knin dobiva povratnu informaciju o tomu koji programi su najzanimljiviji za potencijalne buduće polaznike.
Zanimljiva su nam i mogući upiti za programe koje još nemamo u ponudi, tako da možemo i na taj način pratiti trendove i što bolje povezati obrazovanje i potrebe tržišta rada.

Radionice za nezaposlene će se održavati od 10:00 do 12:00 u informatičkom kabinetu POU Knina. Radionice će se izvoditi u suradnji sa HZZ-om i Udrugom ZvoniMir.
Dvije radionice za skupine po 10 korisnik. Teme radionica: kako napisati kvalitetan životopis i zamolbu za posao te načini pronalaženja posla. Prezentacija i radionica gdje će korisnici izrađivati svoj životopis, pisati zamolbe,..

3. Izložba slika „Kninu s ljubavlju“ će se održati 1.10.2015. godine, otvorenje u 17:00 sati

Izložba slika darovanih Gradu Kninu u povodu obilježavanja 20 godina Vojno-redarstvene operacije Oluja. Slike nisu ranije izlagane. Izložba će biti otvorena za posjetitelje do 7.10.2015.godine.