Obavijesti
i novosti

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

EU projekt ”MOTO” – drugi najuspješniji projekt

24. 06. 2015.

Za najuspješniji projekt lokalnih uprava i samouprava sufinanciran novcem Europske unije iz raznih programa natjecao se 21 projekt predložen od lokalne zajednice, a najuspješniji je odabran temeljem glasovanja građana na internetskim stranicama Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU te ocjena stručnog povjerenstva tog ministarstva.

Za najuspješniji EU projekt u RH u razdoblju 2012. – 2014. godine proglašen je Projekt navodnjavanja IRRI u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

 

Projekt MOTO, vrijedan 165,3 tisuće eura, provođen je od listopada 2010. do ožujka 2012. na području Karlovačke, Zagrebačke i Šibensko-kninske županije, u kojima je suvremenu obuku za mljekara-sirara prošlo 70 članova obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, a izgrađena je i mini tvornica sira za tradicionalni sir Karlovačke županije.
Nositelj projekta bila je Prirodoslovna škola iz Karlovca, a uz POU Knin partner u projektu bilo je i Učilište za obrazovanje odraslih ”APIS” iz Velike Gorice.

Nagrade je predstavnicima nositelja projekata dodijelio potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova EU Branko Grčić.

 

Više o projektu možete naći na sljedećem linku: http://www.strukturnifondovi.hr/projekti?projekt_id=36