Obavijesti
i novosti

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Likovna kolonija ”Dinara 1995. – Knin 2014”

04. 08. 2014.

I ove godine, u povodu obilježavanja 5. kolovoza – Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, u vremenu od 1. do 3. kolovoza održana je tradicijska – jedanaesta Likovna kolonija ”Dinara 1995. – Knin 2014”.

Kolonija je održana pod pokroviteljstvom Grada Knina a u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Knin i Likovne udruge Knin.

Na ovogodišnjoj koloniji sudjelovalo je dvadesetak slikara iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine koji su naslikali preko 50 likovnih uradaka, a svoje radove poslali su i članovi Likovne udruge ”Moslavački štrk” iz Popovače, slikari Ivica Antolčić i David Kalčec iz Zagreba, Marko Matić iz Donjeg Lapca….

Sva djela nastala na ovoj manifestaciji, pokrovitelj Likovne kolonije – Grad Knin će namijeniti aukciji za izgradnju crkve Gospe Velikog hrvatskog krsnog zavjeta u Kninu.

Likovnu koloniju je uz nazočnost sudionika i velikog broja zvanica i gostiju uz prigodan govor otvorio kninski dogradonačelnik Nikola Blažević.

Nakon završetka kolonije u prostorima Pučkog otvorenog učilišta Knin, dana 3. kolovoza održana je skromna svečanost i otvorena izložba slika nastalih tijekom trajanja iste.

Nazočne goste pozdravio je ravnatelj Učilišta Mato Milanović, a izložbu svečano otvorio pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Nanad Damjanović.

 

DSCN0545 DSCN0595 DSCN0601 DSCN0606 DSCN0613 OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA