Obavijesti
i novosti

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Objava povodom predstavljanja projekta „Razvoj vještina POU Knin“

26. 06. 2014.

U četvrtak, 30. siječnja 2014. godine, na Pučkom otvorenom učilištu Knin predstavljen je novi projekt „Razvoj vještina POU Knin“ sufinanciran iz sredstava Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa „Razvoj ljudskih potencijala“.

Uz predstavnike POU Knin, članove projektnog tima i predstavnike partnera na projektu, na skupu su prisustvovale osobe iz raznih gradskih i županijskih institucija.

Sve nazočne je prvi pozdravio gosp. Mato Milanović ispred POU Knin, a ispred institucije Grad Knin, kao partnera na projektu, gosp. Slaven Ivić, zamjenik gradonačelnice i koordinator na projektu. Potom je voditeljica na projektu gđa. Nera Bošnjak predstavila projekt i iznijela osnovne informacije o suradnicima na projektu, njegovoj vrijednosti kao i o ciljevima i aktivnostima projekta.

Pučkom otvorenom učilištu Knin dodijeljena su sredstva za provedbu projekta „Razvoj vještina POU Knin“ na temelju natječaja „Jačanje kapaciteta ustanova za obrazovanje odraslih“, sufinanciranog od Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa „Razvoj ljudskih potencijala“.

Vrijednost projekta „Razvoj vještina POU Knin“ iznosi 126.369,96 eura, a udio kojeg sufinancira Europska unija iznosi 112.165,98 eura, izraženo u postotku 88,76%. Projekt provodi Pučko otvoreno učilište Knin u suradnji sa partnerom na projektu Gradom Kninom i suradnicima na projektu, regionalni šibenski i područni kninski uredi Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Ciljevi projekta su jačanje kapacitete ustanova za obrazovanje odraslih osoba i povećanje kompetencija, znanja i vještina kod ciljne skupine obuhvaćene ovim projektom(dugotrajno nezaposlene osobe) gdje će se poštivati zadati kriteriji odabira. Ovim projektom su predviđene još dvije edukacije koje prethode provedbi programa osposobljavanja. Prvu edukaciju prolaze članovi radne skupine Partnerskog vijeća tržišta rada Šibensko-kninske županije u okviru koje će biti osposobljeni u implementaciji analize tržišta rada na temelju čijih će se rezultata oformiti novi programi osposobljavanja. Drugu edukaciju će pohađati predavači POU Knin iz područja andragogije, a u svrhu kvalitetnije provedbe programa osposobljavanja. Nakon provedbe navedenih aktivnosti pristupit će se odabiru polaznika programa osposobljavanja i implementaciji istih.