Obavijesti
i novosti

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Cenzura Plus u Kninu organizirala trodnevnu dizajnersku radionicu

26. 06. 2014.

U sklopu projekta „Socijalno poduzetništvo – korak prema boljoj socijalnoj uključenosti“, kojeg udruga Cenzura Plus provodi u suradnji s partnerskim organizacijama Pučkim otvorenim učilištem iz Knina, u suradnji s HZZ Zadar i Centrima za socijalnu skrb Gospić, Gračac i Šibenik te udrugama Prospero iz Gračaca, NIT iz Korenice, Tara iz Ličkog Petrovog Sela, OGI iz Drniša, Krka iz Knina i Ženskom grupom Donji Lapac, u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta Knin je od petka, 17. siječnja, do nedjelje, 19. siječnja 2014., održana trodnevna dizajnerska radionica.

Tijek radionice su osmislile i provele dvije dizajnerice: Tihana Mikša Perković, dipl.ing.tekstilne tehnologije iz Zagreba, te Lana Gruić, grafička dizajnerica iz Splita. Na radionici su sudjelovale žene koje su trenutno uključene u program stručnog osposobljavanja za krojačicu/šivačicu, zajedno sa njihovom profesoricom Draženom Knežević. To je prvi od programa stručnog osposobljavanja kojeg udruga Cenzura Plus provodi u suradnji sa Pučkim otvorenim učilištem Knin kao nositeljem aktivnosti.

Prvi dan radionice su obje dizajnerice održale prezentacije o svojim dosadašnjim radovima, ali o mjestu dizajna i dizajniranja u izradi odjevnih i ukrasnih predmeta općenito. Potom su korisnicama pokazale osnovne predmete koje su krenule izrađivati i na čemu su radile sljedeća 2 dana kao tim, ali i svaka zasebno.

Predmeti koji su promišljani na ovoj radionici bit će detaljno razrađeni za daljnju proizvodnju u priručnicima koje će napraviti dizajnerice i tako ući u proizvodni asortiman korisnica kroz njihov angažman u Ličkoj ženskoj socijalnoj zadruzi.

Sve korisnice su pokazale izniman interes za rad na razvijanju proizvoda, ali i za sudjelovanjem u sličnim aktivnostima u budućnosti. Kroz razgovor s njima moglo se zaključiti da im iznimno znači prilika da povećaju svoja znanja i vještine, posebno što će po završetku stručnog osposobljavanja imati kvalifikaciju krojačice.